
تأثیر فواصل بارگذاری و استراحت کاری بر میکروترومای(ریز ضربه های) عضلانی
چکیده
هدف: بررسی تأثیر فواصل استراحت با مدت متفاوت و بارگذاری در سطوح مختلف اعمال نیرو با بسامد تکرار متفاوت بر میکروترومای عضلانی میباشد زیرا چنین میکروترومایی با بارگذاری تکراری و کار کشیدن بیش از حد و بلندمدت عضلانی باعث اختلالات ماهیچهای اسکلتی (MSD) میشود.
روش: بیست و چهار مرد بالغ (میانگین سنی 1/24 و انحراف استاندارد 6/3) بصورت تصادفی به یکی از چهار گروه درمان دور از مرکز عضله دوسر با بازوی غیر غالب برای بررسی واکنشهای میکروترومای عضله اختصاص یافتند (، بار بیشتر، تکرار اندک، استراحت بیشتر، بسامد کمتر، بار بیشتر با تکرار کمتر و استراحت کمتر و بسامد بیشتر). افراد در تمام گروههای درمانی دارای حجم کار کلی مساوی، مدت استراحت کلی و مدت کار کلی برای مقایسه میکروترومای عضلات بین و درون گروههای درمان بودند. میزان کراتین کیناز (CK) سرم بیومارکر میکروترومای عضله قبل از تمرین (روز صفر) و پس از تمرین در روزهای اول، دوم، چهارم و هشتم اندازهگیری شد. ANOVA با معیارهای تکراری برای بررسی اهمیت ترکیب تکرار و استراحت و بار در روزهای قبل و پس از تمرین و تکرارهای ممکن استفاده گردید.
نتایج: میزان CK بطور قابل توجهی در روزهای مختلف تغییر داشت. تکرار بین تمرین و استراحت
و بار و استراحت
عادی نبود. بار بیشتر و تکرار اندک و میزان CK در روز چهارم بیشتر از روز صفر و روز دوم و میزان CK در روز هشتم بیشتر از روز صفر بود و در روز چهارم به اوج رسید. تحت شرایط استراحت اندک میزان CK در روزهای چهارم و هشتم بطور قابل توجهی بیشتر از صفر بود.
نتیجهگیری: فواصل استراحت کوتاه ولی مکرر باعث پاسخهای میکروترومای عضلانی شدید نسبت به فواصل ، تحت شرایط بار بیشتر و تکرار کمتر گردید که آسیب عضله دو سر غیرغالب با رژیم تمرین دور از مرکز تایید گردید.
رابطه با صنعت: بررسی چگونگی تاثیر برنامهریزی استراحت بر پیشرفت میکروتروما از سطح بیومکانیکی و مولکولی در این تحقیق درک ما را از پیشرفت مرحله اول WMSD بیشتر می برد. با تحقیق بیشتر برای تایید یافتههای این تحقیق میتوان بعنوان اولین تلاش برای تغییر برنامهریزی و طراحی در تسهیلات ساخت و تولید در نظر گرفت.