یکشنبه 09 آبان
مزایای ویتامین‎ها در درمان بیماری پارکینسون

مزایای ویتامین‎ها در درمان بیماری پارکینسون

بیماری پارکینسون (PD) دومین بیماری شایع آسیب‎پذیر عصبی در بین سالخوردگان می‎باشد که از نظر کلینیکی با برادی کینزیای لرزش، تعادل ناهنجار و هیپرمیوتونی مشخص می‎شود. مکانیسم پاتوژنیک PD ناشناخته می‎باشد. مطالعات مختلف رابطه قطعی بین خانواده ویتامین‎ها و PD یافته‎اند. ویژگی‎های آنتی اکسیدانی ویتامین‎ها و کارکردهای بیولوژیکی تنظیم بیان ژن برای درمان PD مفید می‎باشد. شواهد نشان می‎دهند که مکمل مناسب ویتامین‎های مختلف وقوع PD را در جمعیت کلی کاهش داده و علائم بالینی بیماران با PD را بهبود می‎بخشد ولی ایمنی مکمل‎های ویتامین باید بررسی شود. مکمل‎های ویتامین ممکن است درمان موثری برای PD باشند. در این مقاله به همبستگی‎های بیولوژیکی بین ویتامین‎ها و PD و مکانیسم‎های پاتوفیزیولوژیکی می‎پردازیم و پتانسیل درمان ویتامین‎ها را برای PD بررسی می‎کنیم.

1- مقدمه

بیماری پارکینسون (PD) دومین بیماری شایع پس از آلزایمر می‎باشد. PD با رعشه یا لرزش، هیپرمیوتونی، ناپایداری حالت بدن و برادی کنیزیا مشخص می‎شود. این بیماران علائم غیرحرکتی مثل کاهش شناخت، اختلالات شنوایی، اختلالات خواب، علائم اتونومیک را نشان می‎دهند و این علائم غیرحرکتی قبل از شروع علائم حرکتی اتفاق می‎افتد. PD به کیفیت زندگی بیماران تأثیر نداشته و بار بیشتری به مراقبت‎کنندگان اعمال می‎کند. معیار پاتولوژیکی PD تحلیل رفتن اعصاب دوپامینرژیک در SNPC و اندامک‎های اتوزوفیلیک (اندامک‎های Lewy) در نرون‎های باقیمانده می‎باشد که علت اصلی کمبود دوپامین در گانگلیای بازال می‎باشد. مکانیسم‎های دقیق پاتوزنیک این بیماری به طور کامل درک نشده است. تئوری‎های اخیر با توجه به PD به عنوان بیماری چند کارکردی شامل عوامل ژنتیکی و محیطی بوده که اختلالات میتوکندری و استرس اکسیدی نقش مهمی در پاتوژنیز و پیشرفت PD دارد. درمان PD چالش برانگیز بوده و استراتژی‎های درمانی موجود تنها می‎توانند علائم بالینی را کاهش داده ولی نمی‎توانند از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند.

ویتامین‎ها فرآورده‎های بیواکتیو با خواص آنتی اکسیدانی هستند که برای حفظ عملکرد حاوی ارگانیسم‎های انسان ضروری می‎باشند. ویتامین‎های ضروری را نمی‎توان بصورت برون‎زاد در ارگانیسم سنتز کرد ولی باید از طریق غذا تامین شوند. کمبود ویتامین‎ها در نوزادان و سالخوردگان شایع می‎باشد. ویتامین‎ها به ویتامین‎های حلال در چربی (ویتامین A، D، E و K) و حلال در آب (ویتامین B و C) تقسیم می‎شوند. دسته اول به گیرنده‎های بسته سلولی متصل شده و به بیان ژن‎های خاص تاثیر دارند. دسته دوم کوفالتور آنزیم را تشکیل داده و به فعالیت آنزیم تاثیر می‎گذارند.

تحقیقات بالینی رابطه قطعی بین خانواده ویتامین‎ها و PD را نشان داده است. خواص آنتی اکسیدانی ویتامین‎ها و عملکرد بیولوژیکی تنظیم بیان ژن برای درمان PD موثر می‎باشد. شواهد نشان می‎دهند که مکمل‎های مناسب ویتامین‎ها می‎تواند وقوع PD را کاهش داده و علائم بالینی را بهبود بخشد. مکمل‎های ویتامین‎ها درمان موثری برای PD است. در این مقاله به بررسی همبستگی بیولوژیکی بین ویتامین‎ها و PD و مکانیسم‎های پاتوفیزیولوژیکی پرداخته و پتانسیل درمان ویتامین‎ها را برای PD مورد بحث قرار می‎دهیم.

نویسندگان
بیماری مرتبط
داروی گیاهی مرتبط
داروی شیمیایی مرتبط
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد. پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد. پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.